Zakladnica zdravja 09-10/2022

Naravni vonji za zdravje, harmonijo in srečo Eterična olja močno vplivajo na naš organizem, pomagajo nam uravnavati razpoloženje, premagovati stres in tesnobo ter odpravljati številne splošne težave.

V tej številki Zakladnice zdravja vstopamo v svet naravnih izvlečkov, da bi raziskali močne učinke, ki jih imajo vonji na telo in duha. Naši predniki so s spodbujanjem vohalnih strun spretno vplivali na čustva, neravnovesja v telesu in bolezni. V naši predvsem vizualni kulturi pa se je to znanje v veliki meri izgubilo. Danes holistična aromaterapija spodbuja to znanje in ga bogati z znanstvenimi spoznanji, značilnimi za naš čas, ko smo proučili aktivne snovi v eteričnih oljih in njihove zdravilne lastnosti.

Simbolno so rastlinski izvlečki v materiji in duhu: izhajajo iz zemlje, vendar pa so aktivni na energijski ravni, zato lahko spodbujajo stike in povezovanje med različnimi ravnmi izkušnje ter jih uravnovešajo. Naravni vonji vplivajo globoko v kolektivno psiho, na vtise, spomine in občutke, ki so instinktivni in starodavni ter sposobni spodbujati prvinske fiziološke mehanizme, pomembne za preživetje.

V nadaljevanju revije bomo raziskali  nežne  lastnosti osnovnih vonjev in njihovo sposobnost usklajevanja na psihični in energijski ravni, obenem pa se bomo zadržali pri organskem učinku eteričnih olj. Predstavili vam bomo uporabo in možnosti različnih aromatičnih esenc.

Prikazali vam bomo, kako uporabljati izvlečke za obnovo telesa in duha, premagovanje napetosti, za hitrejšo odpravo glavobola ali prehlada, brez pretiranega obremenjevanja organizma s sintetičnimi zdravili. Poleg tega bomo ponudili veliko praktičnih nasvetov, kako v vsakdanjih situacijah čim bolje izkoristiti zdravilne lastnosti aromaterapije in izboljšati zdravje vas samih ter tistih, ki vas obkrožajo.

Posebno pozornost bomo namenili higieni doma: eterična olja so bila namreč med prvimi naravnimi dezinfekcijskimi sredstvi, ki jih je človek uporabil. Imajo močan antiseptičen učinek, ki je varen in ekološki.

Ne nazadnje pa je ta številka povabilo k temu, da se začnete bolj zavedati sveta vonjev, v katerega smo vsi stalno potopljeni: organizem se na vonje, ki jih sreča, odziva instinktivno, zato lahko postane vonj pomembno orodje, ki pomaga vstopiti v stik z nezavedno in globoko modrostjo v vsakem od nas.


  • Šifra: 218531
  • Razpoložljivost: Na zalogi

  • 3,90€