Monitor 12/2023

V tokratni temi številke smo se posvetili novi različici umetnointeligenčnega risarja DALLE-3, ki se napaja z znanjem znanega ChatGPT. Njegovi izdelki so še vedno videti kot risbe, ali v najboljšem primeru akvareli, vendar - kako se obnese v primerjavi z Midjourneyem, ki teče v okviru Discorda? In kako se obema ob bok postavi Stable Diffusion, ki si ga moramo na domačem računalniku namestiti sami?

Z umetno inteligenco nadaljujemo v prispevku o filmski industriji, ki s pomočju UI obuja stare in celo mrtve igralce. Nekoč je bilo za pomlajevanje igralcev v filmih potrebno veliko ročnega dela, danes za to poskrbi umetna inteligenca, s katero so v nekaterih filmih zaigrali tudi gralci, ki jih ni več med nami.

In nenazadnje, če ostanemo pri temi UI - podrobno smo pogledali, kako danes izgleda iskalnik Bing, ki ga do nedavnega (v Sloveniji) ni uporabljal bolj ali manj nihče. Danes mu zaradi vgradnje svoje različice ChatGPT odstotek uporabljanosti lepo raste.

  

V novem Monitorju preberite še:

- o iskanju neprebojnega šifriranja

- vse o trenutnem stanju foto industrije

- o skupinskih projektih, ki so uspeli 

- o dodatkih in nadgradnjah za novi Raspberry Pi 5

- novi prenosniki in novi fotoaparati

  

***

V prilogi Monitor Pro pa tokrat o kibernetski varnosti, varnostno operativnih centrih, pametnih pisarnah in umetni inteligenci v poslovnem svetu.


  • Šifra: 222500
  • Razpoložljivost: Na zalogi

  • 5,50€