Monitor 09/2023

Kot vsako poletje, ko imamo pri Monitorju malce več časa, smo se tudi tokrat poglobili v – »gledanje televizije«. Preizkusili smo 13 modelov televizorjev petih blagovnih znamk - Philips, Samsung, Sony, LG in Hisense. Cene 55- in 65-palčnih modelov znašajo od 500 do 4000 evrov, preizkušene tehnologije pa so obsegale navadne modele LCD, malce bolj napredne Mini LED, vrhunske OLED in še bolj vrhunske – QD-OLED. Vabljeni k branju!

Berite še:

- Preverili smo, kaj se je med katastrofalnimi poplavami, ki so prizadele Slovenijo, zgodilo s komunikacijsko infrastrukturo, oz. kako in koliko smo jo uporabniki zlorabili za – oprezanje za vremenom.

- Resno smo se poglobili v programe za izdelavo zapiskov, saj – »pametni pišejo«, smo rekli nekoč. Preberite prednosti in slabosti Evernotea, OneNotea, Notiona, Google Keepa in drugih velikanov zapiskov. Za PC, Mac in telefone.

- Za novopečene prestopnike iz Windows v svet Mac smo izbrali nekaj ključnih in najboljših programov, ki delujejo le v okolju Mac.

- Razdelali smo, kako točno delujejo šifrirni algoritmi, ki nas varujejo pred novodobnimi vandali.

- Pregledali in preizkusili smo ključne razširitve, ki temeljijo na novih rešitvah s področja umetne inteligence (ChatGPT).

- In nenazadnje, spomnili smo se legende – piratskih pionirjev The Pirate Bay.

- Med krajšimi preizkusi pa priporočamo popis našega obiska v ljubljanski Ikei, kjer po skladišču letajo pravi pravcati droni, test novih sesalnikov Roborock in seveda – test najnovejšega Samsungovega prepogljivega telefona Fold5, ki smo ga primerjali s Huaweievim konkurentom Mate X3.

***

Poslovna priloga Monitor Pro se tokrat posveča poslovni programski opremi, računalništvu v oblaku in informacijski tehnologiji v izobraževanju.


  • Šifra: 222473
  • Razpoložljivost: Na zalogi

  • 5,50€