Monitor 07-08/2023

Monitor - s testom cenejših telefonov!


V naslovni temi poletnega Monitorja si lahko preberete o telefonih s ceno od 48 do 290 evrov. Kateri telefon torej priporočamo, če se nočete ločiti od tisoč in več evrov?


Preberite si še tematski prispevek o domačem kinu, kjer smo se tokrat poglobili v medijski strežnik Plex, brezžične prostorske zvočnike Sony in nekoliko poseben projektor CZUR, ki je hkrati tudi računalnik in orodje za videokonference.


V rubriki Nove tehnologije smo se tokrat razpisali o dvofrekvenčnem sistemu GPS, ki zagotavlja centimetrsko natančnost in o brezpravnih delavcih, ki so v resnici ustvarili umetno inteligenco, o kateri se zadnje čase toliko piše.


Iz tujega tiska smo izbrali prispevka o 10.000 kubitnem kvantnem računalniku, ki ga načrtuje IBM in o tem, da je v kitajski tehnološki prestolnici Shenzen popolnoma običajno, da nam hrano na dom dostavi - dron.


Ponujamo še nasvete, kako se resno lotiti uporabe "umetnointeligenčnih fotografov" Midjourney in DALL-E in kako učinkovito in pravilno pisati, s pomočjo ustreznih orodij.


Med krajšimi preizkusi si lahko preberete še o Microsoftovem programskem čistilcu, novi uri Huawei Watch 4 Pro, 360-stopinjski kameri Insta360 X3, električnem enduro kolesu Merida in najnovejšem Applovem prenosniku Macbook Air 15.


Poslovna priloga Monitor Pro se tokrat posveča IT v gostinstvu in hotelirstvu ter o digitalni preobrazbi.Naročite se na Monitor!

Vabimo vas, da se naročite na klasično ali digitalno različico Monitorja, ali pa aktualno "papirno" različico kupite v naši spletni trgovini. Monitor je v obliki HTML na voljo tukaj: www.monitor.si/revija/julij-avgust-2023/.


  • Šifra: 222462
  • Razpoložljivost: Na zalogi

  • 5,50€