MONITOR SVET-2022

IZŠLA JE POSEBNA IZDAJA MONITOR SVET   PRIHAJA METAVERZUM

V posebni izdaji revije Monitor, Monitor Svet, vsako leto zberemo prevode najbolj zanimivih tehnoloških člankov iz svetovnih medijev.

Glavna tema tokratne številke je prihajajoči digitalni svet, ki so ga pri podjetju Meta (torej Facebooku) poimenovali Metaverzum.

Poleg Metaverzuma se v Svetu posvečamo tudi drugim tematikam. Velja omentiti intervju z direktorjem Intela, pa članek o vse večji gneči v vesolju, prebrali si boste lahko tudi o kvantnem računalništvu ter umetni inteligenci, ponovno pa se dotikamo tudi področja kriptovalut.

Kazalo:

Beseda urednika

VKLOP

Lahko zaupamo dr. Googlu? Telemedicina v operacijski dvorani bo spremenila kirurgijo Vstaja robotskih avtomobilov Molčeči svet spletnega točenja vsebin Da,  emojiji  so primerni za službo

FOKUS

Dobrodošli v metaverzumu! Samopodoba v metaverzumu Nihče ne ve, kako bomo nakupovali v metaverzumu Intervju:  Metaverzum je velika uganka  Kako v metaverzumu pripomoči k namenu in vrednosti Facebook hoče vzpostaviti metaverzum  Intervju:  Virtualna resničnost je enako resnična kot fizična, le da je drugačna  Postavimo pravila metaverzuma, takoj! Bo iphonov memodži lahko avatar v metaverzumu?

VELIKANI

Gelsingerjev drzni 43,5-milijardni načrt za oživitev Intela Peter Thiel sovraži posnemovalce Največja avtokracija na Zemlji Vojna zaradi kitajske Wikipedije je opozorilo odprtemu internetu Klepetulje vseh dežel, združite se!

TEHNOLOGIJA IN ŽIVLJENJE

Mojih pet spoznanj, ko sem delal pri Googlu in v Alphabetovem laboratoriju X Kako so kriptovalute osvojile šport Krotenje Gneča v vesolju

KVANTNO RAČUNALNIŠTVO

Znanost mogočega in nemogočega Kvantna uteha

UMETNA INTELIGENCA

Skrita cena umetne inteligence Gigantska umetna inteligenca Kje je moj robotski avtomobil? Applov operacijski sistem RealityOS

ZADNJA STRAN

Kdo je premlad za družbena omrežja?

Naslednja redna številka Monitorja izide 26. aprila.

Naročite se na Monitor!

Vabimo vas, da se naročite na klasično ali digitalno različico Monitorja, ali pa aktualno "papirno" različico kupite v naši spletni trgovini. Monitor je v obliki HTML na voljo tukaj: www.monitor.si/revija/svet-2022

Postopek je enostaven   zahteva le nekaj klikov, kreditno kartico ali Paypal. Ali pa elektronsko sporočilo na narocnine@mladina.si.

Hvala.

 

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

 


  • Šifra: 215518
  • Razpoložljivost: Na zalogi

  • 5,20€