Global 07/2023

06 Marš časa I Album svetovnih žarišč
08 Nebeška telesa I DOLLY CHURCH: »Pokopi« v vesolju se prodajajo kot približek nesmrtnosti.
10 Sporočila iz kamene dobe I ALISON GEORGE: Jamske poslikave, na katerih so upodobljene dlani z manjkajočimi prsti, so morda zapis znakovnega jezika iz starejše kamene dobe.
14 Klavzula, ki cerkvi prinaša bogastvo I SERGIO RIZZO: Na podlagi konkordata med Italijo in Vatikanom italijanska država katoliški cerkvi zagotavlja več denarja, kot ji ga namenijo davkoplačevalci. Toda Vatikan je gluh za pozive k spremembi zakona.
16 S pisanjem proti lastnemu imenu I TIMO POSSELT: Pisateljica Mina Hava raziskuje svoje korenine in žanje priznanje.
18 Hendikepirani zlobnež I JAN GRUE: V leposlovju že stoletja zunanji videz likov kaže na njihovo notranjo pošastnost. Ker sem oseba, ki uporablja invalidski voziček, mi je hitro postalo jasno, da ni mogoče zgolj izbrisati žaljivko ali dve in nekaj neprimernih besed, da bi popravili  književno delo. Takšna obravnava likov je namreč del samega bistva zgodbe.
22 Ženska, ki je položila Trumpa I OLIVIA NUZZI: Pornozvezdnica Stormy Daniels v vlogi svojega življenja.
28 Razdruženo kraljestvo I FINTAN O'TOOLE: Bo nacionalizem razkosal Veliko Britanijo?
34 Kdo je še v metavesolju? I PAUL MURRAY: Poročilo o brezupnem, nevzdržnem in bizarnem prizadevanju, da bi v navidezni pustinji našel prijatelja ali dva.
44 Moški evangelij I LISA MILLER: Kaj so današnje generacije fantov našle v skrajnem mačizmu Andrewa Tata.
52 Otroci na robu živčnega zloma I ARIAN KHAMENEH: Učitelji in učiteljice na Danskem z namenskimi programi preverjajo razpoloženje učencev.
58 Kockar, ki je ugnal ruleto I KIT CHELLEL: Igralnice so desetletja s posmehom opazovale, kako matematiki in fiziki razvijajo zapletene sisteme, ki naj bi omogočali dobivanje stav. Potem pa se je z zmagovalno strategijo skromnega Hrvata igranje rulete za vedno spremenilo.
66 Bolnišnica na domu I HELEN OUYANG: V časih, ko v številnih bolnišnicah primanjkuje prostora, skuša gibanje Bolnišnica doma ugotoviti, kako bolnikom tudi na domu zagotoviti bolnišnično raven oskrbe.
74 Digitalni bordel I MARINA AHMEDOVA: Lekcije o družabnem omrežju TikTok.
80 Zadnja vloga Arnolda Schwarzeneggerja I MARK LEIBOVICH: Kaj se zgodi, ko Terminator dopolni 75 let?
88 Ed Sheeran I BRIAN HIATT: Ko je postal oče, je bilo z zabavami konec. Nato ga je tragedija prisilila k spoznanju, kako zlahka se človek pogrezne v mrak, sledilo pa je najplodnejše obdobje na njegovi glasbeni poti, polni takih obdobij.
96 Umetnost presega umetnika I JUDITH SHULEVITZ: Nič ni narobe, če vam je všeč dobra umetnost slabih ljudi.
100 Izgubljeni raj I INGRID ROJAS CONTRERAS: Vrtoglave radosti labirintnega turizma v Barceloni, Parizu in Chenonceauxu.
104 Na zdravje! I EILEEN FALKENBERG-HULL & NICOLE WAKELIN: Najprivlačnejša naravna zdravilišča – kraji za počitek, obnavljanje energije in krepitev moči.


  • Šifra: 222460
  • Razpoložljivost: Na zalogi

  • 5,50€