MOJ NAJBOLJŠI PROFIL

o filmu

Petdesetletna Claire, predavateljica primerjalne književnosti, na Facebooku ustvari lažni profil, da bi vohunila za svojim mladim ljubimcem Ludom. Pod lažno identiteto Clare, privlačne štiriindvajsetletnice, se zaplete v pogovor z Ludovim prijateljem Alexom. Mladenič je nad njo povsem očaran in tudi Claire se kmalu do ušes zaljubi vanj. Resnični svet se vse bolj umika, Claire pa postaja ujetnica svoje virtualne osebnosti  

Zgodba o ljubezni, hrepenenju in osamljenosti v dobi družabnih medijev. Juliette Binoche v vlogi ženske, ujete med fantazijo in resničnost.

izjave kritikov

 To je slastno nepredvidljiv film, ki se kot njegova sleparska protagonistka / / izdaja za nekaj in se počasi prelevi v nekaj čisto drugega. 
  Neil Young, The Hollywood Reporter

 / / film preplete trpkega humorja polno značajsko študijo z vznemirljivimi mehanizmi trilerja. / / Predstavljajte si, da bi Nancy Meyers režirala Usodno privlačnost, ampak v francoščini, z gosto posejanimi komentarji o politiki spolov. / / Safy Nebbou med nezaslišane pripovedne obrate skrije grenko-sladke resnice o človeški naravi. / / Presenečenj poln paket, / / ki iz gledalca izvablja tako nasmeške kot vzdihe osuplosti, včasih oboje hkrati. 
  Guy Lodge, Variety

nagrade

Berlinale, Liffe


  • Šifra: 204484
  • Razpoložljivost: Na zalogi

  • 5,80€