EMA

o filmu

Valpara so, sodobnost. Življenje mlade plesalke Eme in njenega moža Gast na, koreografa, zajame kaos, ko po neuspeli posvojitvi skleneta vrniti šestletnega sina. Medtem ko njen zakon počasi razpada, se Ema poda na divjo odisejado, polno glasbe, plesa in nebrzdanega seksa, odločena, da bo dobila nazaj, kar je izgubila.

Pablo Larra n (Jackie, Neruda) prvič obrne pogled v mlado generacijo današnjega Čila in ustvari nepozaben portret plesalke reggaetona, ki se hoče svobodno gibati skozi svet. Film, poln fluorescentnih barv in energičnih urbanih ritmov, je zgodba o umetnosti, poželenju in sodobni družini.

izjave kritikov

 Hkrati vizualno ekspresionistična himna ženski moči in spolni svobodi, psihološki triler, ki je ves čas korak pred gledalcem, in živobarven reggaeton plesni muzikal. 
  Jonathan Romney, Screen Daily

 Anarhična, svobodna in nalezljivo energična značajska študija, za katero se zdi, da se je rodila iz trojčka med Am lieOldboyem in Gasparjem No jem, preden se je razvila v silo narave čisto svoje vrste. Larra nova Ema ne pleše vedno na prepoznaven ritem, a vsakdo, ki se bo pripravljen uglasiti na njeno valovno dolžino, bo nagrajen z enim najbolj dinamičnih in razburljivih filmov leta. Kar pa ne pomeni, da te film / / ne zagrabi že čisto na začetku, le na prstih te drži za nekaj trenutkov, preden ugotoviš njegove korake   in nikoli ti ne pusti prevzeti vodstva. 
  David Ehrlich, IndieWire

 Režiser Nerude najde način, kako svoj pogled spojiti s pogledom protagonistke   gesta radodarnosti, ki film napolni s čustvi in pomenom. Ema se izogne skušnjavi moraliziranja in namesto tega postane privilegirano okno v skrivnosti generacije, ki bo zelo kmalu dala obliko in prihodnost našemu svetu. 
  Manu Ya ez, Fotogramas

 To je morda Larra novo najbolj upanja polno delo, čeprav se poda na spolzek tematski teren in nežno podreza v konservativni konstrukt popolne družine. Film je čuten in skrivnosten, posejan z drobci jedkega humorja / /. 
  David Jenkins, Little White Lies

 Film z vznemirljivim soundtrackom / / in erotično koreografijo / / vpelje absurdistični humor, nebrzdano telesnost in formalno drznost v prožni okvir družinske melodrame, umeščene tako v intimne interjerje kot na strme ulice Valpara sa, kjer junaki skozi ples izražajo svoja burna čustva. Ema / / najde osupljivo ravnovesje med hipnotičnimi, enigmatičnimi podobami in mučno domačimi prizori družine v krizi. 
  Diana Sanchez, Filmski festival v Torontu

 Larra nov zadnji film, poln feromonov spolnih odkrivanj ter agresivne energije strupenih razmerij, je prekipevajoči jin dostojanstvenemu jangu Jackie, biografije o Jackie Kennedy. / / Film je poživljajoč in evforičen   podoba čiste svobode. 
  Phil de Semlyen, Time Out London

 Če bi radi spoznali odštekano dekle onkraj panka, poosebljenje  šoka novega , junakinjo, ki je tako drugačna in odtujena   in morda osvobojena  , da česa podobnega še niste videli, preživite 102 minuti v družbi Eme, spletkarske naslovne junakinje novega filma Pabla Larra na. / / Čeprav Ema daje vtis nedostopnega umetniškega objekta / /, ima z Jackie ključno skupno potezo: način, kako se Larra n fiksira na svojo junakinjo. Osemindvajsetletna Mariana Di Girolamo, samotna sila, ki drži pokonci ta nestabilni, prizmatični film, izžareva zamaknjeno milenijsko praznino, kot nekakšna Greta Garbo na stabilizatorjih razpoloženja. / / Vse skupaj je   bodimo odkriti   nekakšen trik. Pa vendar trik, ki ne gre iz glave. 
  Owen Gleiberman, Variety

 Ema je Larra nov prvi film, ki je odkrito postavljen v sedanjost. Zavestno ali ne? Zdi se, da Emino hotenje zrcali težnjo čilskega ljudstva, ki na ulicah zahteva spremembe   takoj. 
  Martial Knaebel

 Vsak novi film Pabla Larra na je pravi čudež domišljije, domiselnosti in vpogleda v človeško ved nje. In Ema je morda njegov najbolj poetičen in liričen film doslej   značajska študija fascinantne ženske, ki jo vodita srce in nagon. 
  Tricia Tuttle, Londonski filmski festival

 Film, podkrepljen s privlačnimi ritmi reggaetona   zvrstjo, ki jo Gast n zaničljivo poimenuje  zaporniška glasba   , govori o uporu proti tradicionalnim družinskim vezem in njihovih nenavadnih novih pojavnih oblikah. 
  Barbara Schweizerhof, Viennale

 / / izdelek z močnim avtorskim podpisom, estetsko dovršen in svojstven, vizualno in čutno bogat, marsikdaj vsebinsko in estetsko drzen, teatralen in nazadnje celostno prepričljiv. / / [Scenarij] odpira prostor duhovitosti in nepričakovanim preobratom, kombinacija vsega pa je ekstatično filmsko popotovanje, ki ga nadvse priporočamo v ogled. 
  utemeljitev nagrade Art kino mreže Slovenije, Liffe

nagrade

Benetke (nagrada ARCA CinemaGiovani mlade žirije za najboljši film, nagrada UNIMED), Liffe (nagrada Art kino mreže Slovenije), Toronto, San Sebasti n, Viennale, Sundance, Rotterdam


  • Šifra: 204485
  • Razpoložljivost: Na zalogi

  • 5,80€